Acestia sunt invitatii nostri

Scenaristica:

blog

Alexandra Felseghi

Dramaturg și regizor, Alexandra Felseghi duce o bogată activitate artistică, în calitate de inițiator și de colaborator în realizarea proiectelor culturale. În 2011 a înfiinţat Asociaţia Create.Act.Enjoy alături de actrițele Diana Buluga și Raluca Lupan, în cadrul căreia a activat până în decembrie 2018. Scopul asociaţiei este de a contribui activ la definirea culturii independente în România, folosindu-se de modalităţi de exprimare inedite, racordate contemporaneităţii. În prezent, Alexandra Felseghi este cercetător în programul postdoctoral din cadrul Facultății de Teatru și Film (program desfășurat în perioada 2019-2021) și asistent universitar la departamentul de Teatrologie în cadrul aceleiași facultăți.
blog

Ruxandra Ghitescu

Ruxandra Ghitescu este scenaristă, regizoare și freelancer. S-a născut la 21 iulie 1981 în Constanța, România și a absolvit Media Art School Karlsruhe, Germania în 2012. Cunoscută pentru munca depusă în cadrul filmelor Otto Barbarul (2020), Ana is Coming Back (2016), Probleme de familie (2013), Urban Groove (2011) și The Birthday Boy (2017), Ruxandra a fost nominalizată la Festivalul de Film de la Sarajevo și la Festivalul Internațional de Film din India și a câștigat Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film din Transilvania.
blog

Corina Sabău

Corina Sabău este absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din București. A debutat cu romanul Blocul 29, apartamentul 1 (2009), selecționat la Festivalul Primului Roman de la Chambéry, distins cu Premiul pentru debut în roman în cadrul Colocviilor Romanului Românesc și nominalizat la Premiile revistei Observator cultural și Marile Premii Prometheus.. În 2012 a publicat un al doilea roman, Dragostea, chiar ea. A fost coscenaristă a filmului Toată lumea din familia noastră (2012), regizat de Radu Jude și produs de Hi Film, câștigător a numeroase premii internaționale. Fragmente din romanul Și se auzeau greierii au apărut în antologia 16 prozatori de azi (Humanitas, 2018).
blog

Elena Vladareanu

Elena Vlădăreanu este scriitoare și jurnalistă. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea din București, are studii de master la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) și în prezent lucrează la o cercetare doctorală, tot la CESI, despre biografii și autobiografii în teatru.  Este realizatoarea emisiunii Scena și ecranul la Radio România Cultural, unde vorbește despre filme. În decembrie 2018 a inițiat proiectul Zilele „Sofia Nădejde“, sub egida căruia s-a desfășurat, în ultimii trei ani, Gala Premiilor „Sofia Nădejde“ pentru Literatură Scrisă de Femei.
blog

Svetlana Carstean

Svetlana Cârstean este poetă și traducătoare. A debutat în 1994, în cadrul volumului colectiv Tablou de familie, alături de T.O. Bobe, Răzvan Rădulescu, Mihai Ignat, Sorin Gherguț și Cezar Paul-Bădescu. Volumul de debut individual, Floarea de menghină, a apărut în 2008, iar în 2013 a fost publicat în Suedia la Editura Rámus, în traducerea poetei suedeze Athena Farrokhzad. Poemele sale au fost traduse în numeroase limbi. A lansat în 2015 volumul Gravitație, la Editura Trei. În aprilie 2016, volumul Trado, scris împreună cu Athena Farrokhzad, a fost lansat în Suedia, de Editura Albert Bonnier în colaborare cu Editura Rámus.
blog

Luana Plesea

La Radio România Cultural, Luana Pleșea realizează, împreună cu Anca Mateescu, GPS Cultural – o emisiune de actualitate culturală și dezbateri, prin care își dorește nu doar să-i informeze pe ascultători, ci și să le aducă speranță și zâmbet. Mai ales acum, în perioada atât de tulbure pe care o trăim. Era învățătoare, acum aproape 20 de ani când a venit la Radio și, în scurt timp, a simțit că aici îi este locul. Iubește dansul dintotdeauna, în toate formele sale, dar este specializată și pe problemele Uniunii Europene.
blog

Elena Zah

Bună, salutare și heilo! Mă numesc Elena și sunt studentă la automatică în Cluj. Stați, stați, mai e ceva de spus despre mine. De fapt, e mereu ceva de spus în plus despre oricine. Mie îmi plac oamenii. Mult de tot. Ador să-i aud și să înțeleg poveștile lor și ghiciți ce, îmi mai place și să scriu. Așa că am combinat cele două obsesii ale mele și am încercat să fac realitatea la fel de interesantă ca în seriale. Jurnalismul le-a combinat cel mai bine și în cadrul revistei dedicate tinerilor, “Gen, revistă”, am reușit să îmi onorez visul. Așa că, pentru oricine e curios și îi pasă de ce se întâmplă în jurul nostru și în noi, eu nu pot face nimic altceva decât să fiu teribil de entuziasmată să împărtășesc din visul meu devenit realitate.