blog-img

Poezie

Ideile tale se leagă într-un mod pe care nici tu nu-l bănuiai, se așază ca pisicile lângă tine și nu mai vor să plece, poate te-ai prins că scrii poezie, poate e doar o listă de substantive, dar eu zic să te înscrii la secțiunea poezie și să vezi ce iese după ce te întâlnești cu mentorii.

Invitați:

blog

Elena Vlădăreanu

Elena Vlădăreanu este scriitoare și jurnalistă. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea din București, are studii de master la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) și în prezent lucrează la o cercetare doctorală, tot la CESI, despre biografii și autobiografii în teatru. Este realizatoarea emisiunii Scena și ecranul la Radio România Cultural, unde vorbește despre filme. În decembrie 2018 a inițiat proiectul Zilele „Sofia Nădejde“, sub egida căruia s-a desfășurat, în ultimii trei ani, Gala Premiilor „Sofia Nădejde“ pentru Literatură Scrisă de Femei.
blog

Svetlana Cârstean

Svetlana Cârstean este poetă și traducătoare. A debutat în 1994, în cadrul volumului colectiv Tablou de familie, alături de T.O. Bobe, Răzvan Rădulescu, Mihai Ignat, Sorin Gherguț și Cezar Paul-Bădescu. Volumul de debut individual, Floarea de menghină, a apărut în 2008, iar în 2013 a fost publicat în Suedia la Editura Rámus, în traducerea poetei suedeze Athena Farrokhzad. Poemele sale au fost traduse în numeroase limbi. A lansat în 2015 volumul Gravitație, la Editura Trei. În aprilie 2016, volumul Trado, scris împreună cu Athena Farrokhzad, a fost lansat în Suedia, de Editura Albert Bonnier în colaborare cu Editura Rámus.